Thursday 27 May 2010

Υπουργείο Βελτιώσεως

Την Τετάρτη 7 Απριλίου η ομάδα Σχεδία πραγματοποίησε την εκδήλωσή της, Υπουργείο Βελτιώσεως, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Δομετίου.

Η εκδήλωση, υπό τη μορφή συζήτησης, είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων των παρευρισκόμενων πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της Λευκωσίας σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα και το αστικό τοπίο. Η συζήτηση είχε χαρακτήρα 'Υπουργικής Διάσκεψης' με τις "Υπουργούς" Μαρίνα, Τζωρτζίνα και Δέσπω να συντονίζουν τη συζήτηση. Οι συμμετέχοντες, νέοι σχεδιαστές και δημιουργικά σκεπτόμενα άτομα, ανέλαβαν τους ρόλους Υπουργικών Συμβούλων και εξέφρασαν τις ανησυχίες και προβληματισμούς τους για τα θέματα προς συζήτηση.

Στο τέλος της συζήτησης οι απόψεις, οι ιδέες και τα σχόλια ταξινομήθηκαν σε κατηγορίες και οι συμμετέχοντες ως Υπουργικοί Σύμβουλοι ψήφισαν τα θέματα τα οποία τους ενδιέφεραν περισσότερο και στα οποία θα ήθελαν να επεκταθούν περεταίρω στο μέλλον, μέσω του προγράμματος της ομάδας.

Παρακάτω παραθέτουμε τα δημοφιλέστερα θέματα που ψήφισαν οι παρευρισκόμενοι και προσκάλουμε τους αναγνώστες του blog να μοιράσουν τις σκέψεις τους μαζί μας.

- Έλλειψη μέσων συγκοινωνίας (συχνές στάσεις και ασφάλεια).
- Ειδικός σχεδιασμός χώρων για άτομα συγκεκριμένων ομάδων και κατηγοριών (π.χ παιδιά, skate parks)
.
- Δε σχεδιάζονται σωστά οι δημόσιοι
χώροι και δε διατηρούνται
.
- Ανάγκη εκπαίδευσης και καλλιέργειας συνειδήσεως