Thursday 14 October 2010

Αστική Πειρατεία στη Λευκωσία

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εγχειρήματος Αστική Πειρατεία στο αμφιθέατρο του πάρκου Αγίου Δημητρίου.

Η διοργάνωση ήταν με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη έτσι ώστε να δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία της πρώτης τριβής με το γενικό θέμα της Αστικής Πειρατείας 'Δημόσιοι χώροι που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας αλλά δε χρησιμοποιούνται σωστά' και μέσα από μια σύντομη συνεργασία να γνωριστούν μεταξύ τους.


Ερχόμενοι στο αμφιθέατρο, οι συμμετέχοντες βρήκαν ένα χώρο εγκατελειμμένο που χρησιμοποιείται σπάνια από το Δήμο Στροβόλου και την τοπική κοινότητα που τον περιβάλλει. Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι χωρίστηκαν στις ομάδες μέσα από τις οποίες θα συνεργαστούν κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος. Οι ομάδες χρησιμοποιώντας υλικά και διάφορα αντικείμενα που τους δόθηκαν από τη Σχεδία κλήθηκαν να φτιάξουν το χώρο: τα καθίσματα, τη σκηνή, το μπαρ.


Για τον επόμενο ενάμιση μήνα οι ομάδες θα διεξάγουν έρευνα τοποθεσίας και κοινού χρησιμοποιώντας δημιουργικές μεθόδους προσέγγισης του κοινού. Αφού βασιστούν στα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα προτείνουν λύσεις επαναχρησιμοποίησης της τοποθεσίας που τους δόθηκε. Οι προτάσεις τους θα πάρουν τη μορφή αστικών παρεμβάσεων και θα λάβουν χώρα στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2010.

Η πρώτη ομάδα έχει αναλάβει το χώρο πρασίνου κοντά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στο Δήμο ‘Εγκωμης και η δεύτερη ομάδα έχει αναλάβει την πλατεία στον παλαιό πυρήνα του Αγίου Δομετίου παρά το πολιτιστικό κέντρο.





No comments:

Post a Comment